Ai carte, ai parte 

Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor

Joi, 26 ianuarie 2017, scriitorii Ioana Crăciunescu, Dan Mircea Cipariu şi Florin Iaru au anunţat printr-un comunicat de presă că au acceptat să facă parte din Juriul Concursului naţional „Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor”, un eveniment prin care Clubul UNESCO-Adolescenţii, al cărui preşedinte fondator este Maestrul George Mihăiţă, celebrează împlinirea, în 2017, a 20 de ani de când a doua duminică a lunii mai a fost recunoscută oficial ca fiind Ziua Adolescenţilor, conform Legii privind instituirea Zilei Adolescenţilor, promulgată de Preşedintele României şi aprobată de către Parlamentul României la 13 noiembrie 1997. Asolescenţii români din toată ţara şi din diaspora pot trimite creaţiile lor poetice pe adresa de email clubulunesco@gmail.com până la data de 15 martie 2017. Miercuri, 3 mai 2017, în cadrul Galei „Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor”, va fi lansată antologia cu acelaşi nume, publicată de Editura Tracus Arte. Poeme cuprinse în antologie vor fi recitate pe scenă de mari actori, în cadrul unui spectacol de poezie şi blues moderat de Dan Mircea Cipariu şi Mike Godoroja (cu trupa Blue Spirit). Organizatorii evenimentului sunt  Clubul UNESCO-Adolescenţii, Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din Bucureşti şi Asociaţia Euro CulturArt. AgenţiadeCarte.ro, partenerul media al programului cultural, vă prezintă Regulamentul Concursului naţional „Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor”.

REGULAMENTUL

Concursului naţional „Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor”

Comitetul Director al Clubului UNESCO-Adolescenţii a hotărât miercuri, 25 ianuarie 2017, realizarea programului Concursul naţional „Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor” pentru a celebra împlinirea, în 2017, a 20 de ani de când a doua duminică a lunii mai a fost recunoscută oficial ca fiind Ziua Adolescenţilor, conform Legii privind instituirea Zilei Adolescenţilor, promulgată de Preşedintele României şi aprobată de către Parlamentul României la 13 noiembrie 1997.

Astfel, proiectul va fi dus la bun sfârşit prin prezentul Regulament:

1.Concursul naţional „Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor” se va desfăşura în perioada 25 ianuarie – 2 mai 2017, având următoarele etape:

-25 ianuarie-15 martie 2017 – promovarea concursului şi înscrierea adolescenţilor care scriu în limba română (din România şi din diaspora) şi care au vârste între 14-19 ani; Pot fi trimise pe adresa de emailclubulunesco@gmail.com , până la data de 15 martie 2017, unul sau mai multe poeme de dragoste originale, însoţite de o declaraţie (în format pdf) că poemul/poemele trimis/e este/sunt proprietatea intelectuală a celui care a trimis în concurs textul literar.

Declaraţie

Subsemnatul…………….., autorul poemului/poemelor………………….., sunt de acord să particip la Concursul Naţional „Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor” organizat de Clubul UNESCO-Adolecenţii. De asemenea, sunt de acord ca poemul/poemele selectate de juriul concursului să fie publicate în antologia „Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor”, Editura Tracus Arte, şi să fie prezentate pe pagina web a concursului.

Adresa mea de contact pentru a primi 3 exemplare din Antologia concursului, în cazul în care poemul/poemele mele vor fi selectate de către juriu, este:

Sunt elev la…………., clasa a …..,  din localitatea…….. .

Semnătură

-16 martie 2017-15 aprilie 2017 – jurizarea textelor înscrise în concurs; redactarea, corectura şi paginarea antologiei:

-15 aprilie 2017 -30 aprilie 2017 – tipărirea antologiei;

-3 mai 2017 – Gala „Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor”.

2. Juriul va fi compus din următorii scriitori: Ioana Crăciunescu, Dan Mircea Cipariu şi Florin Iaru. Juriul va anunţa, înainte cu câteva zile de Gala „Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor” , printr-un comunicat de presă, palmaresul oficial al concursului

3. Criterii de selecţie şi jurizare. Juriul va alege poeme de dragoste ale unor autori de limbă română, cu vârste cuprinse între 14-19 ani. Nominalizările şi premiile juriului trebuie să încurajeze expresia literară autentică şi organică în limba română, experimentul şi exersarea unor formule inovative de stil, gândire şi limbaj literar.

4. Valoarea premiilor. Premiile vor fi în valoare totală de 7000 lei.

5. Publicitatea. Prezentul Regulament va fi publicat pe pagina web Agenţia de Carte.ro.

Preşedintele fondator al Clubului UNESCO-Adolescenţii,

George Mihăiţă

Clubul UNESCO-Adolescenţii este o organizaţie non-politică, non-guverna-mentală şi non-profit, al cărei fondator este George Mihăiţă.

Clubul UNESCO-Adolescenţii a fost creat în anul 1992 şi face parte din reţeaua mondială de cluburi UNESCO. Încă de la înfiinţare, Clubul UNESCO-Adolescenţii a făcut lobby parlamentar pentru legiferarea unei zile speciale dedicate fenomenului adolescentin. Astfel, în 1997, a fost promulgată LEGEA nr. 197 din 17 noiembrie 1997 privind instituirea Zilei Adolescentului în fiecare an.

Clubul UNESCO-Adolescenţii este printre primele asociaţii non-guvernamentale din România dedicate adolescenţilor. Scopul clubului este realizarea de programe cultural-sportive, turistice, info-educaţionale, de descoperire de noi şi tinere talente şi de promovare a acestora în plan profesional şi în viaţa publică.

Clubul UNESCO-Adolescenţii a colaborat încă de la înfiinţare cu instituţii culturale publice precum Primăria Muncipiului Bucureşti, ArCub, Teatrul de Comedie, Primăria Sectorului 3 şi Primăria Sectorului 6 în realizarea unor proiecte culturale, artistice şi info-educaţionale pentru promovarea adolescenţilor şi a tinerilor creatori din domeniile artelor spectacolului, artelor vizuale şi ale literaturii.

Proiectele Clubului UNESCO-Adolescenţii, Săptămâna Adolescenţilor, Comedia ţine la TINEri, Festivalul Naţional de Teatru pentru Liceeni „Jos Pălăria”, Vernisaj A, Virtual Text A, Cursurile gratuite de actorie pentru elevi (profesor Delia Nartea), au venit în întâmpinarea creativităţii adolescenţilor din Bucureşti şi din ţară şi au devenit repere de referinţă pentru colaborarea dintre o reprezentantă a societăţii civile, o instituţie culturală aflată sub finanţarea unei autorităţi publice locale şi Primăria Municipiului Bucureşti.

În cele 19 ediţii de până acum ale Festivalului Naţional de Teatru „Jos Pălăria”, au urcat pe scenă peste 4000 de adolescenţi (din care câţiva au ajuns mari actori şi regizori), iar premiile au fost decernate, de-a lungul anilor, de Marcel Iureş, Horaţiu Mălăele, Maia Morgenstern, Emilia Popescu, Mihai Bendeac, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Alex Bogdan etc.



Comments are closed.