Ai carte, ai parte 

Desant cu 122 de premianți la Gala ”Salut, Adolescență!”

Duminică, 14 mai 2017, ora 12.00, la Sala „Radu Beligan” a Teatrului de Comedie (str. Sf. Dumitru, nr.2 ) din București, a avut loc Gala „Salut, Adolescenţă!”. Spectacolul-eveniment a sărbătorit Ziua Adolescenților, la 20 de ani de când a fost promulgată legea prin care în fiecare a doua duminică a lunii mai a fost instituită Ziua Adolescenților. În cadrul Galei „Salut, Adolescenţă!”  s-au decernat premiile Festivalului de Teatru pentru Liceeni „JOS PĂLĂRIA” – Ediţia XX, premiile Concursului Naţional „Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor” şi  premiile expoziţiei InstantAdolescenţa – cele mai bune fotografii digitale realizate de adolescenţi cu telefonul mobil. Au fost premiați 122 de adolescenți din România și Republica Moldova (22 la poezie, 20 la InstantAdolescența, 20 la Vernisaj A, 60 la teatru). Premiile au fost acordate în cadrul unui show regizat și prezentat de Alex Bogdan, din care nu au lipsit momentele muzicale, asigurate de Silviu Mircescu, Alex Ștefănescu, Ana Maria Godoroja (voce) și Alin Păun (chitară). ”Toată această nebunie a noastră cu fenomenul adolescentin a început mai demult, prin 1990, când am înființat revista Salut. În 1997, a fost promulgată legea privind instituirea Zilei Adolescenților. Pe vremea aceea Președintele României era domnul Emil Constantinescu care a avut generozitatea să ne trimită un mesaj special pentru Gală și pentru toți adolescenții de ieri și de astăzi. Astăzi, domniei sale și invitaților speciali ai Galei le-am aordat Diploma Adolescent pe Viață, o diplomă după o idée grafică de Horațiu Mălăele.”, a declarat Maestrul George Mihăiță. Invitaţii de onoare ai Galei au fost George Mihăiţă, iniţiatorul Legii privind instituirea Zilei Adolescenţilor, Horaţiu Mălăele, Dorina Chiriac și Marius Manole.

Timp de o săptămână, Primăria Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, Teatrul de Comedie şi Clubul UNESCO-Adolescenții au organizat cea de-a XX-a ediție a Festivalului „Ziua Adolescenţilor. Săptămâna Adolescenţilor”, un program de educaţie culturală şi de promovare a operelor literare şi artistice realizate de către adolescenţii din România şi Republica Moldova, program co-finanţat de AFCN (Administraţia Fondului Cultural Naţional). Programul s- a desfăşurat între 8 și 14 mai 2017, în următoarele spaţii: Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti (str. Nicolae Creţulescu, nr.8), Palatul   Suţu   –   Muzeul Municipiului Bucureşti (Bd. I.C. Brătianu nr. 2), Teatrul de Comedie (Sala Studio, Sala “Radu Beligan” – str. Sf. Dumitru, nr.2, Atelier 030202 – Sala Nouă – str.Sf. Vineri, nr.11), Cafeneaua „Jos Pălăria” (str. Toma Caragiu,nr.3) şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” (Bulevardul Pache Protopopescu 62).

A 20-a ediţie a Festivalului „Jos Pălăria” a adus anul acesta în concurs 8 trupe de liceeni din ţară (Botoşani, Cluj-Napoca, Iaşi, Arad, Piteşti, Giurgiu, Panciu şi Constanţa), precum şi 9 trupe din liceele bucureştene. Au intrat în competiţia pentru premii 19 spectacole cu adaptări după texte clasice şi moderne, scrise şi regizate chiar şi de elevi, iar la Secţiunea Monolog – 28 de adolescenţi din toată ţara și-au etalat talentul actoricesc, exact cum o vor face în curând în faţa comisiei de adimitere a UNATC. Peste 150 de adolescenţi au urcat pe scenă în spectacole cu texte scrise de autori români precum Eugen Ionescu, Mihai Ignat, Dumitru Solomon, Ion Băieşu, Matei Vişniec, Bogdan Drăgulescu, Mihail Sebastian şi Ioana Chicet-Macoveiciuc (autoarea blogului Prinţesa Urbană), dar şi de autori străin contemporani precum Federico García Lorca, Woody Allen, Enda Walsh,  D. M. Larson, Mark Haddon şi Jana Dobreva.

Alex Bogdan a prezentat juriul ediției cu numărul XX a Festivalului Naţional de Teatru „Jos Pălăria”.  ” Din juriul acestei ediţii au făcut parte poeta şi criticul de teatru şi film Gabriela Hurezean, conf. univ. dr. Diana Mihăiță şi actriţa Dorina Chiriac. Coordonator al Festivalului: Felicia Chirvășoiu.”

Dorina Chiriac: ” Jos Pălăria 2017. Raport de jurizare. Am stat două zile în prima bancă la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”. Zile de școală. Învăț teatru de la neînvățați, de la curați. Festivalul Național de Teatru pentru Liceeni ”Jos Pălăria”. Sunt în juriu. Simt pe alocuri atingere de profesor adult, rigid, dar simt dedesubt mai puternic zbaterea sub impunere a spiritului liber și ferm. Îi văd creșterea în trupuri neterminate, în voci care se schimbă sub ochii mei din băieți în bărbați, în picioare de fete pe drum de femeie și brusc mă bucur că există internet și facebook, că ei,  ne încă majorii, au acces la acestea, că află mai mult decât le arată o școală bolnavă, că își pun la îndoială educatorii, că au și prieteni profesori cu har de frați mari, că vorbesc fără accent limbi străine, că se exprimă clar și just în limba maternă, că se adună prin licee în trupe de teatru chiar dacă vor să se facă astronauți și zic că fac asta pentru sănătate spirituală, că sunt siguri pe ei, pe aptitudinile lor și pe capacitatea de a le înmulți importanța, deși deloc siguri pe viitor. Dar ei sunt salvați pentru că nu cred în destin, ei cred că drumul e o descoperire personală într-un împreună de drumuri personale. Lor nu le e frică. Au blocat frica pe care le-o predă zilnic școala, au blocat filtre care nu lasă să treacă informații fără a fi judecate. Am ieșit dintre ei și m-am întrebat împotriva cui protestăm când protestăm noi. Vom schimba toți miniștrii și tot parlamentul, până când vom fi trecut noi pe rând, toată nația noastră majoră prin toate funcțiile. Vom fi fost toți pe rând miniștrii și parlamentari și tot nu vom fi schimbat nimic din ce e stricat, bolnav și pe moarte. Doar vom fi mutat ceva rău dintr-o parte în alta. Căci împotriva noastră protestăm noi când protestăm. Nu sistemul ca ceva străin de mine omoară oamenii, nu sistemul comite neglijențe oribile, nu el își mută atenția de la mizerie, de la urât și de la rău. Omul. Noi facem asta. De zeci de ani. Noi râdem de rău și ne-am făcut fală națională din bășcălie grotescă. Noi participăm la mizerie, la urât și la rău. Noi suntem mizerabili și urâți. Suntem răi. Noi suntem sistemul. Eu sunt. Cei pe care i-am văzut eu la liceu, zilele astea, nu sunt sistemul acesta. Făturile astea nu identifică drept al lor, la nivel celular. Natura a inventat o nouă grupă de sânge. Ei știu că sunt o specie nouă și vin relaxat. Nu-i bruiați. Lăsați-i în pace! Prin locurile astea se va vorbi curând o altă limbă. A lor. Și va trebui să o învățăm.”

Alex Bogdan a anunțat Premiul pentru apariţie specială: Ştefana Prisăcariu din Trupa Goleme a Colegiului Național din Iași pentru rolul din spectacolul „Miercuri, respirăm” de Ioana Chicet-Macoveiciuc.

Horațiu Mălăele: ” Bună după amiaza! Numele meu este Horațiu Mălăele și așa scrie în cartea mea de muncă: sunt prestator de servicii culturale către populație. Asta justifică într-un fel prezența mea aici și totodată cu un scop declarat de a da un premiu pentru monolog. Premiul special pentru monolog masculin ex-aequo: Eduard Crucianu pentru monologul „Drăgan” din Petre Liciu şi Rareş Fotapentru monologul din „Flori pentru Algernon” de Daniel Keyes. Horațiu Mălăele a prezentat publicului un monolog și o poezie de Emil Brumaru, dedicată adolescenților

” Vă recomand să vă continuați viața de acum încolo cu aceste șapte principii fundamentale:

să râdeți pentru că râsul este muzica sufletului, să vă jucați, este secretul tinereții, să citiți, este fântâna înțelepciunii, să gândiți, este izvorul puterii, să fiți buni, este calea spre fericire, să fiți calmi, este calea succesului și să iubiți, este rațiunea de-a trăi! Vă urez o viață lungă și frumoasă!”, a spus Horațiu Mălăele.

Marius Manole : ” E greu să vii după Horațiu Mălăele  oriunde, oricând. Alex Bogdan ești foarte bun, nu înțeleg de ce nu ești un om extrem de bogat. Dorina Chiriac ești foarte deșteaptă și talentată și, la fel, nu înțeleg de ce nu ești o ființă foarte bogată.”

Marius Manole   a oferit premiul special pentru monolog feminin: Biancăi Carabă pentru monologul din „Demonii” de Holy Ground.

A urmat un moment muzical: Ana Maria Godoroja (voce) și Alin Păun (chitară).

Regizorul Vlad Cristache, unul dintre câștigătorii Festivalului Jos Pălăria, a înmânat Premiul special pentru regie realizată de un elev: Alexandru Gorghedin Atelierul de teatru al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani pentru spectacolul „Chatroom” de Enda Walsh.

Artistul vizual Mihai Zgondoiu: ” Salut, Adolescență! Mă bucur să fiu pe această scenă. În acest proiect am coordonat două secțiuni de arte vizuale: InstantAdolescenţa – cele mai bune fotografii digitale realizate de adolescenţi cu telefonul mobil. Fotografiile au fost selectate şi premiate de un juriu format din mine, fotograful Adi Bulboacă şi scriitorul Dan Mircea Cipariu.  Ieri, unul dintre cei mai importanți artiști români contemporani, Dan Perjovschi, a acceptat propunerea și provocarea mea, de a desena împreună cu câțiva adolescenți interesați de experiment în artele vizuale contemporane.

La InstantAdolescenţa – cele mai bune fotografii digitale realizate de adolescenţi cu telefonul mobil, locul III se acordă Luciei Alexandra Caragiov, Liceul Tehnologic “Școala Națională de Gaz” Mediaș. Locul II: Robert Zimbran, Liceul de Arte “Sabin Drăgoi” Arad. Locul I: Amzăr Vladimir, Colegiul Național “Gheorghe Șincai” București. Expoziția lor poate fi văzută la Palatul Suțu și la Noaptea Muzeelor.”

Crina Semciuc și Alexandru Voicu au înmânat premiile: Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină în rol secundar: Mihnea Putura din Trupa Habar n’avem a Colegiului Naţional ,,Mihai Viteazu“ din Bucureşti pentru rolul din spectacolul „Cântăreaţa cheală” după Eugen Ionescu și Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină în rol secundar: ex-aequo:Dominica Sandu din Trupa Habar n’avem a Colegiului Naţional ,,Mihai Viteazu“ din Bucureşti pentru rolul din spectacolul „Cântăreaţa cheală” după Eugen Ionescu și şi Bianca Carabă pentru rolul din spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” după Mark Haddon.

A urmat Premiul special pentru cuplu comic: Radu Elisei şi Runa Wyneken pentru rolurile din spectacolul „10 lucruri nu-mi plac la tine!” de Karen McCullah şi Kirsten Smith.

Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române din București, a înmânat premiul  pentru cel mai bun spectacol: Trupa Protha din Panciu pentru spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” după Mark Haddon.

Ioan Cristescu a primit diploma „ADOLESCENT PE VIAŢĂ”- concepția grafică semnată de Horațiu Mălăele.

Dan Mircea Cipariu: ”La Concursul Național Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenților am ales 22 de finaliști. Muzeul Național al Literaturii Române a tipărit antologia „SUPRADOZA DE DRAGOSTE. Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor”, carte care cuprinde și câteva fotografii selectate în urma Concursului Naţional “InstantAdolescenţa” – cele mai bune fotografii digitale realizate de adolescenţi cu telefonul mobil. Ilustraţia de copertă a fost realizată de Mihai Zgondoiu. Florin Iaru a fost maestrul paginării, iar Teodor Dună a fost cel care a ales titlul antologiei dintr-un vers semnat de Maria Grigore. În juriu au fost: Ioana Crăciunescu, Dan Mircea Cipariu şi Florin Iaru. La această Gală acordăm 5 premii după ce miercuri, 10 mai 2017, la Muzeul Național al Literaturii Române,  am acordat alte câteva premii.

Mențiune: Elena Macsim, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, clasa a X-a, Botoșani, judeţul Botoşani

Premiul I: Elena Olaru , Liceul Teoretic „ Nicolae Bălcescu”, clasa a X-a C, Medgidia, judeţul Constanţa;

Premiul I: Eduard-Mihai Ristea, Colegiul Național „Andrei Șaguna”, clasa a X-a, Braşov, judeţul Braşov

Premiul I: Denisa Lepădatu, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, clasa a VIII-a,   Galați, judeţul Galaţi.”

Denisa Lepădatu a citit din ” „SUPRADOZA DE DRAGOSTE. Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor”, poemul ” Iubirea mea”, Editura MLNR.

Apoi Dorina Chiriac a citit câteva poeme din antologia” SUPRADOZA DE DRAGOSTE. Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor”.

Ada Galeș a înmânat premiul pentru cea mai bună interpretare feminină în rol principal ex-aequo: Teodora Moscal din Trupa Habar n’avem a Colegiului Naţional ,,Mihai Viteazu“ din Bucureşti pentru rolul Doamei Martin din spectacolul „Cântăreaţa cheală” după Eugen Ionescu şi Gabriela Grigore pentru rolul Kat din pentru spectacolul „10 lucruri nu-mi plac la tine!” de Karen McCullah şi Kirsten Smith.

Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină în rol principal ex-aequoAndrei Gheoca din Trupa Protha din Panciu pentru rolul din spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” după Mark Haddon şi  Rareş Fota din Trupa Victoria Art pentru rolul din spectacolul „Dumnezeu” după Woody Allen.

S-au proiectat imagini de la evenimentele organizate în perioada 8-14 mai 2017, în cadrul programului ZIUA ADOLESCENŢILOR. SĂPTĂMÂNA ADOLESCENŢILOR.

George Mihăiță a înmânat Premiul FestCo: Atelierul de teatru al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani pentru spectacolul „Chatroom” de Enda Walsh, precum și diploma de ADOLESCENT PE VIAȚĂ doamnei Cristina Nechifor de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din București.

Au fost proiectate pe ecran mai multe mesaje adresate adolescenților. Cei prezenți la Gală au vizionat mesaje de la Smiley, BRomania, Marius Florea Vizante, Dana Rogoz, Adela Popescu, Gabriel Cotabiță, Silvia Dumitrescu, George Mihăiță, Dan Mircea Cipariu, Diana Mihăiță, Roxana Gabor Iliescu, Vasile Mihăiță.

Gala s-a încheiat cu o parodie a melodiei lui Tudor Chirilă – ” Calul din Marlboro”, în interpretarea lui Alex Bogdan și a trupei sale și tot ei au cântat împreună cu adolescenții un remix după  ”Imnul Adolescenței” (versurile Adrian Păunescu, muzica Andrei Păunescu).

***

Mesajul Președintelui Emil Constantinescu

Astăzi, odată cu această Gală de premiere a marilor artişti de peste ani, se încheie Săptămâna Adolescenţilor 2017.  Spre deosebire de alte multe săptămâni, aceasta a trecut probabil mult mai repede decât v-aţi fi dorit. Cel puţin în comparaţie cu acea săptămână fără de sfârşit din preajma încheierii anului şcolar şi a începutului de vacanţă.

Noi, cei care am fost martorii primei celebrări a adolescenţilor, de acum douăzeci de ani, putem sesiza cu uşurinţă cât de multe s-au schimbat de-a lungul acestor două decenii. Nu neapărat pentru că mulţi dintre cei de atunci s-au căsătorit şi au copii adolescenţi, ci pentru că voi înşivă aţi fost martori şi beneficiari ai unor schimbări în viaţa familiilor voastre şi a oraşului în care trăiţi.

Acum zece ani, de pildă, în casele părinţilor voştri se discuta şi se citea mai mult, vacanţele outdoor erau amânate şi se făceau economii în vederea cumpărării unui apartament ori a unui automobil. Acum istoria se repetă în familiile mai tinere. Doar că adolescenţii îşi învaţă bunicii să folosească un computer sau un nou gadget, cum ne-am învăţat să spunem.

Ce s-a schimbat în şcoli şi în preocupările voastre extraşcolare, în bine sau în mai puţin bine, voi ştiţi mai multe decât mine.

Cert este că, Săptămâna Adolescenţilor celebrată în acest an va rămâne în memoria voastră ca o săptămână a competiţiei, a luptei cu voi înşivă, pentru a vă dovedi abilităţile şi talentul, pentru a câştiga recunoaşterea capacităţii voastre şi încrederea că în anii următori veţi reuşi mai mult, mereu mai bine.

Pentru toate acestea meritaţi din plin laudele şi aplauzele noastre. Cărora le adaug felicitările mele pentru organizatorii şi susţinătorii acestei Gale şi ai tuturor acţiunilor din această Săptămână a bucuriei de a fi adolescent.

Emil Constantinescu (PREŞEDINTELE ROMÂNIEI 1996-2000).

***

PREMIILE Festivalului Național de Teatru pentru Liceeni „JOS PĂLĂRIA” – Ediţia XX

1. Premiul pentru apariţie specială: Ştefana Prisăcariu din Trupa Goleme a Colegiului Național din Iași pentru rolul din spectacolul „Miercuri, respirăm” de Ioana Chicet-Macoveiciuc

2. Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină în rol secundar: ex-aequo: Dominica Sandu din Trupa Habar n’avem a Colegiului Naţional ,,Mihai Viteazu“ din Bucureşti pentru rolul din spectacolul „Cântăreaţa cheală” după Eugen Ionescu şi Bianca Carabă pentru rolul din spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” după Mark Haddon

3. Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină în rol secundar: Mihnea Putura din Trupa Habar n’avem a Colegiului Naţional ,,Mihai Viteazu“ din Bucureşti pentru rolul din spectacolul „Cântăreaţa cheală” după Eugen Ionescu

4. Premiul special pentru monolog feminin: Bianca Carabă pentru monologul din „Demonii” de Holy Ground

5. Premiul special pentru monolog masculin ex-aequo: Eduard Crucianu pentru monologul „Drăgan” din Petre Liciu şi Rareş Fota pentru monologul din „Flori pentru Algernon” de Daniel Keyes

6.  Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină în rol principal ex-aequo: Andrei Gheoca din Trupa Protha din Panciu pentru rolul din spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” după Mark Haddon şi  Rareş Fota din Trupa Victoria Art pentru rolul din spectacolul „Dumnezeu” după Woody Allen

7. Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină în rol principal ex-aequo: Teodora Moscal din Trupa Habar n’avem a Colegiului Naţional ,,Mihai Viteazu“ din Bucureşti pentru rolul Doamei Martin din spectacolul „Cântăreaţa cheală” după Eugen Ionescu şi Gabriela Grigore pentru rolul Kat din pentru spectacolul „10 lucruri nu-mi plac la tine!” de Karen McCullah şi Kirsten Smith

8. Premiul special pentru regie realizată de un elev: Alexandru Gorghe din Atelierul de teatru al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani pentru spectacolul „Chatroom” de Enda Walsh

9. Premiul special pentru cuplu comic: Radu Elisei şi Runa Wyneken pentru rolurile din spectacolul „10 lucruri nu-mi plac la tine!” de Karen McCullah şi Kirsten Smith

10. Premiul special Hyperion iese la Godot: Trupa Shakespeare din Liceul Teoretic „Ita Wegman” din Bucureşti pentru spectacolul „10 lucruri nu-mi plac la tine!” de Karen McCullah şi Kirsten Smith

11. Premiul special „Adolescenţa”:  Trupa InsideOut a Colegiul Economic „A.D. Xenopol” din Bucureşti pentru spectacolul „School”

12. Premiul special pentru omogenitate: trupa Habar n’avem al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti pentru spectacolul „Cântăreaţa cheală” după Eugen Ionescu

13. Premiul pentru cel mai bun spectacol: Trupa Protha din Panciu pentru spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” după Mark Haddon

14. Premiu FestCo: Atelierul de teatru al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani pentru spectacolul „Chatroom” de Enda Walsh

***

Premiile Concursului Naţional „Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor”

Juriul Concursului Naţional „Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor”, format din scriitorii Ioana Crăciunescu, Dan Mircea Cipariu şi Florin Iaru, în cadrul programului ZIUA ADOLESCENŢILOR. SĂPTĂMÂNA ADOLESCENŢILOR, 8-14 mai 2017, a hotărât acordarea următoarele premii:

Premiul I

Elena Olaru , Liceul Teoretic „ Nicolae Bălcescu”, clasa a X-a C, Medgidia, judeţul Constanţa;

Denisa Lepădatu, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, clasa a VIII-a,   Galați, judeţul Galaţi;

Eduard-Mihai Ristea, Colegiul Național „Andrei Șaguna”, clasa a X-a, Braşov, judeţul Braşov

Premiul II

Calancia Cosmina Raluca,Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, clasa a X-a B, Suceava, judeţul Suceava

Abigail Iolanda Ciobotaru, Liceul „Mihai Kogălniceanu”, clasa a XI-a, Vaslui, judeţul Vaslui

Maria Grigore, Liceul International Little London, clasa a IX-a, Pipera, Municipiul Bucureşti

Premiul III

Maria-Elena Milandru, Colegiul Naţionat „Dr. Ioan Meşotă”, clasa a XI-a B, Braşov, judeţul Braşov

Alessandra Silaghi, Colegiul Naţiona Preparandia „Dimitrie Ţichindeal”, clasa a IX-a C, Arad, judeţul Arad

Adrian Tulli , Colegiul Național „Ion Creangă”, clasa a XII-a, Municipiul Bucureşti

MENȚIUNI

Bianca Maria Andrei, Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu”, clasa a XI-a G, Târgoviște, judeţul Dâmboviţa

Andreea-Mădălina Balea, Colegiul Naţional „Alexandru I. Cuza”, clasa a IX-a B, Ploieşi, judeţul Prahova

Maria-Iuliana Ciocârlan, Colegiul Naţional “Calistrat Hogaş”, clasa a VIII-a, Piatra Neamţ. Judeţul Neamţ

Tatiana Grosu, Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău, clasa a XI-a, Republica Moldova

Irina Ioniță, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, clasa a X-a, Municipiul București

Elena Macsim, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, clasa a X-a, Botoșani, judeţul Botoşani

Delia Cristina Mitrache, Liceul Teoretic „Petre Pandrea”, clasa a XII-aB,  Balș, judeţul Olt

Mihai Pocol, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan”, clasa a XI-a C, Alba Iulia, judeţul Alba

Ștefan Sebastian Popescu, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, clasa a XI-a, Alba Iulia, judeţul Alba

Daria Stratu, Liceul Teoretic „Aurel David”, clasa a IX-a, Chişinău, Republica Moldova

Maria Adela Tudose, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, clasa a IX-a, Ploiești, judeţul Prahova

Ana Țifrea, Colegiul Naţiona „Mircea cel Bătrân”, clasa a XI-a, Constanța, judeţul Constanţa

Georgiana Iuliana Ursachi, Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă”, clasa a IX-a, Siret, judeţul Suceava

***

Lista celor 20 de finaliști InstantAdolescența

Ababei Daniel, Colegiul Național “Mircea cel Batran” Constanța

Alb Cătălin, Colegiul de Arte ”Sabin Drăgoi” Arad

Amzăr Vladimir, Colegiul Național “Gheorghe Șincai” București

Barabas Andreea, Colegiu Național “Elena Ghiba Birta” Arad

Benea Alin Andrei, Colegiul Național de Informatică “Grigore Moisil” Brașov

Berberita Irina, Liceul de arte plastice “Nicolae Tonitza” București

Brabete Iulian Andrei, Colegiul Național de Informatică “Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea

Caragiov Lucia Alexandra Liceul Tehnologic “Școala Națională de Gaz” Mediaș

Dolis Ruxandra, Liceul Teoretic “Spiru Haret” Moinești

Gavrila Alexandra Florentina, Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti” București

Hent Iulia Alexa, Colegiul Național Bănățean – Timișoara

Mihalache Roxana, Colegiul Economic “Costin C. Kirițescu” București

Olescu Andreea Lorena, Colegiul Național de Informatică. “Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea

Roșu Maria Iulia, Colegiul Național “Elena Cuza”, Craiova

Ruxandra Maftei, Liceul C.N. “Alexandru Odobescu” Pitești

Stefania Patrascu, Liceul de Arte “Victor Giuleanu” Râmnicu Vâlcea

Todoran Evelyn, Liceul Teoretic ,,Axente Sever” Mediaș

Vîrtopeanu Alice Anamaria, Colegiul Național de Informatică “Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea

Vovcenco David Andrei, Colegiul National “Ion Creanga” București

Zimbran Robert, Liceul de Arte “Sabin Drăgoi” Arad


***

Organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, Teatrul de Comedie şi Clubul UNESCO – „Adolescenții”

Co-finanțator: AFCN (Administraţia Fondului Cultural Naţional)

Parteneri: Muzeul Municipiului București, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Asociaţia Euro CulturArt, Asociația Călătoria spre tine, Printoteca, Cafeneaua Jos Pălăria

Parteneri media: Radio România Cultural, TVR1, TVR2, Smart FM, Observator Cultural, Radio France International, AgențiadeCarte.ro, Cațavencii

Parteneri pentru premiile adolescenţilor: Coca-Cola România, Oriflame, Dent Est 4 Teens, Cinema City, Cinemagia

Text: Simona IONIȚĂ

Foto: Gabi STAMATE & Mihaela PETRE



Comments are closed.