Ai carte, ai parte 

Andrei Velea

Andrei Velea s-a născut la 3 februarie 1980, Galaţi. A absolvit Facultatea de Studii Economice Galaţi (Informatică economică). Lucrează ca informatician pentru Wind River Systems România (Galaţi). A debutat cu poeme în revista „Şcoala gălăţeană” (2001), iar cu proză în revista „Caligraf” (Alexandria, 2011).

Cărţi de poezie publicate: „Gimnastul fără plămâni” (Ed. Centrului Cultural Dunărea de Jos, Galaţi, 2010) şi „Hotel în Atlantida” (Ed. Fundaţiei culturale Antares, Galaţi, 2011). A publicat poezii şi proze scurte în mai multe reviste din ţară, între care: „Poesis”, „Poezia”, „Litere”, „Argeş”, „Oglinda Literară”, „Dacia Literară” etc. În momentul de faţă colaborează la revista „Dunărea de Jos” (cronici de carte). A primit mai multe premii pentru debut şi pentru proză, dintre care cele mai importante sunt: „Porni Luceafărul” (debut, 2011), Premiul Uniunii Scriitorilor Filiala Sud-Est (debut, 2011), Marele Premiu „Eusebiu Camilar”, secţiunea proză, 2011.

Proiecte de viitor: A finalizat şi a predat la editura „Brumar” al treilea volum de poeme (intitulat „Lumea e o pisică jigărită”). Cartea ar trebui să apară în toamna anului 2012, iar lansarea să aibă loc la Târgul de Carte „Gaudeamus”. De asemenea, caută o editură pentru ediţia integrală a poemelor din seria „Omul Vag” (o parte dintre ele au apărut în cartea de debut). În paralel lucrează la un volum de proză scurtă pe care intenţionează să-l publice în 2013.

(blog: http://andreivelea.blogspot.com/ ; e-mail: avelea@gmail.com)Comenteaza

You must be logged in to post a comment.