Ai carte, ai parte 

“Picuri de rouă” de Frăţilă Genovel-Florentin

Vineri,12 aprilie 2013, în cadrul Festivalului “Primăvara Poeților”- ediția a VII-a, organizat de Biblioteca Județeană “Vasile Voiculescu”-Buzău, a fost acordat titlul de cel mai bun volum de debut din 2012 – volumului de haiku “PICURI DE ROUĂ”, autor  Frățilă Genovel-Florentin, Editura RAFET, 2012.

“Descoperit de către poetul Marian Ilie, autorul este recomandat prietenului, poetului și editorului Constantin Marafet, în primăvara anului 2012.  În luna mai, volumul vede lumina tiparului în cadrul colecției “Scriitori râmniceni” a editurii Rafet, bucurându-se, încă de la lansare, de aprecieri.

Interesant este faptul că, o dată cu apariția acestui volum, începe o nouă poveste:

Alături de alte cărți din aceeași colecție, și volumul amintit, „Picuri de rouă” este trimis la o bibliotecă din Paris, conform unui protocol al acesteia încheiat cu editura Rafet.  Întâmplător sau nu, cartea ajunge la un conte de origine română iar cu ajutorul acesteia dezleagă un mister străvechi. “DRACULA Ordinul Iubirii” este o carte absolut fascinantă și cel puțin inedită, al carei subiect pornește de la un fapt real, dezbate o nouă viziune asupra operei lui Lucian Blaga și propune un PLAN DE SCHIMBARE A LUMII ! Cu ajutorul regulii de bază a haiku-ului, 5-7-5, contele Laurian Câlniceanu de Kelling, cavaler al Ordinului Iubirii, dezleagă misterul tablițelor de aur de la Sinaia.

O adevarată pledoarie pentru schimbarea lumii, schimbare ce începe din interiorul fiecăruia :

“Simplitatea este esenta genialitatii!”;
“urmează Calea – / primul pas începe din / Templul LUMINII”;
“Calea Iubirii – / Cheia înțelepciunii / deschide Poarta”;
“deschide Poarta – / transformat in LUMINA / vei gasi SURSA”;
“femeia – un etern mister”

Acestea  sunt doar câteva elemente ce incită la lectură!

Povestea, cuprinsă în filele (pseudo)jurnalulului Zen intitulat “DRACULA Ordinul Iubirii” apărut tot la editura Rafet, este o inginerie epică așa cum o denumește sugestiv poetul Marian Ilie, el însuși un personaj din această carte (Poetul de Mov) alături de un alt prieten nimeni altul decât Poetul von Rafet. O poveste care începe odată cu lansarea volumului de haiku “PICURI DE ROUĂ” care, iată, a fost desemnat cel mai bun volum de debut în cadrul Festivalului “Primăvara Poeților”- ediția a VII-a, organizat de Biblioteca Județeană “Vasile Voiculescu”-Buzău (echipa Ordinul Iubirii)

 

 



Comenteaza

You must be logged in to post a comment.