Ai carte, ai parte 

a. g. secară

Adi George Secară (a. g. secară) este membru U.S.R din toamna anului 2010. S-a născut la 26 aprilie 1972, în Galaţi.

Studii: Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi (specializarea istorie-filosofie). Lucrarea de licenţă: „Metafizica imaginarului la Gaston Bachelard”/ promoţia 2000.

Specializări postuniversitare: Master în Filosofie şi Spiritualitate Răsăriteană (Facultatea de Filosofie, Istorie şi Teologie- Galaţi). Lucrarea de dizertaţie: „Repere pe drumul gândirii de la neoplatonism la filosofia bizantină”/ promoţia 2008.

Din 1998 până în 2000, premii la diverse concursuri literare, cel mai important fiind cel care i-a permis să debuteze editorial în anul 2001. Redactor şi/sau colaborator la revistele gălăţene „Porto-Franco” (2000-2007), „Dominus” (din 2002), „Dunărea de Jos” (din 2003), „Tecuciul Cultural” (din 2006 până la încetarea apariţiei publicaţiei), „Tecuciul literar-artistic” (din 2007), „Boema” (din 2009), „Axis Libri” (din 2009), „Antares” (din 2010) ş.a.

La aceste publicaţii a semnat sau semnează şi în prezent diverse rubrici (în special de cronică de carte): „Însemnări de la suprafaţă”, „Din butoiul lui Diogene”, „Jurnalul cititorului grăbit”, „Ora inexactă a cărţilor”, „Cronici gălăţene pentru marţieni cuminţi”, „Ciornele pinguinului de bibliotecă”, „Planeta scriitorilor”, „Complexul lui Frankenstein”, „Gulliver, din carte-n carte…”, „aproapecusângerece”, „degrabă cetitoriu de poezie”, „ocheade literare” (aceasta în colaborare cu Sorin Atanasiu), „the dear books hunter” ş.a. Semnează şi ca Leon Barbaru, Francisc Alvoronei, Minos, Marc Sebastian, M.S.Thomas, „omul de pe eşafodul de cărţi” ş.a. Prezent în diverse antologii literare. Membru în diferite jurii literare. Autor de prefeţe şi postfeţe la diverse cărţi. Din 2009 coordonează Cenaclul literar Cubul Critic OBLIO din Galaţi.

Cărţi publicate: Versus.Viaţa şi alte vicii, Ed.Axa, Botoşani, 2001. Manuscrisul volumului a fost premiat la Concursul Naţional “Porni Luceafărul…”, Ediţia 2000; de veghe şi de slăbiciune în mintea lui secară, Ed. Opera Magna, Iaşi, 2006. Volum premiat de către Societatea Scriitorilor Costache Negri. Volum nominalizat la Premiile U.S.R. filiala Galaţi-Brăila, ediţia 2007; eliotulaproapepustiit (poem), Ed. Napoca Star, 2008; Scriitori gălăţeni pe înţelesul tuturor, I, Ed.Axis Libri, Galaţi, 2009; anonimul gălăţean (poeme), Ed.Napoca Star, 2011.

Definitivează zilele acestea „a doua carte a anonimului gălăţean”, cu un titlu încă provizoriu, „Mein Maud”, volum de poeme. Am reluat şi o piesă de teatru scrisă în vremea studenţiei, care are mai degrabă forma unui poem dramatic, pe care vrea să o trimită la diverse concursuri de dramaturgie. De asemenea, lucrează şi la un scenariu de film şi la un roman, aşteptând oferte pentru a relua definitivarea unor volume care să cuprindă cronicile literare publicate în diverse reviste, unul fiind dedicat debuturilor din ultimii ani.

 

 



Comenteaza

You must be logged in to post a comment.